Aralık 17, 2011

Közlenmiş biber sarması


Malzemeler

6 Adet kırmızı biber
6 Adet yeşil soğan sapı
2 Çay Bardağı Beyaz Peynir
Maydanoz
1 Yemek kaşığı kıyılmış ceviz
Tuz - Karabiber
Zeytinyağ
Limon

Yapılışı

Biberleri közleyin ve kabuklarını soyun , bir taraftan keserek açın ve içini temizleyin.(hazır közlenmiş biberde alınabilir)
Beyaz peynir, kıyılmış maydanoz, ceviz, tuz, karabiber ve çok az zeytinyağını karıştırın.
Biberlerin geniş tarafına 1 yemek kaşığı kadar peynirli karışımdan koyun rulo gibi sarın.
Taze soğanın yeşil kısımlarını kesin, ve üzerine kaynar su dökün, 3-4 saniye suda bırakıp süzün. Bu işlem ile sarmalarınızı rahatlıkla bağlayabileceksiniz.
Sarma işlemi bitince üzerine az miktarda zeytinyağ ve limon suyu gezdirin.

Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.